Zaterdag 18 juli 2020 (v. ± 09.00 uur-± 19.00 uur)

Antwerpen zit vol verrassende hoogtepunten. 

In de Antwerpse skyline neemt de O.L.V.-kathedraal trots haar plaats in: het is de hoogste kerktoren van de lage landen en staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Een hele prestatie voor een gebouw waarvan maar één toren af is. Even verderop laat het MAS zich opvallen: in dat Museum aan de Stroom is het allermooiste kunstwerk misschien wel het uitzicht – vanop het 60 meter hoge dak bewonder je de hele stad.

Antwerpen telt naast het MAS nog heel wat bijzondere musea. Allemaal bieden ze, naast hun topcollectie, bijzondere extra's: het Middelheimmuseum is een park vol beelden, in het Rubenshuis loop je door de woning van Rubens en Plantin-Moretus was het eerste museum ter wereld dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO kwam.
Antwerpenaars zijn trendsetters. Dat merk je aan de vele pop-ups en startups, en natuurlijk ook in de mode- en diamantwijk. In de Diamond Square Mile vind je meer diamanten dan in de rest van de wereld. In DIVA, het nieuwe diamantmuseum in het historische hart van de stad, word je ondergedompeld in de wondere wereld van diamanten en juwelen.

Ook op modevlak zet Antwerpen de toon: mode leeft hier niet alleen in de vele boetieks, maar ook op straat, in het MoMu (ModeMuseum Antwerpen) en op school – de modeafdeling van de Koninklijke Academie Schone Kunsten is een van de meest invloedrijke ter wereld.

Prijs €. 32,50 p.p.

Fotocredits: Victoriano Moreno, Jonathan Ramael, www.woodmonkey.be

Opgeven

DeutschDeutschDeutsch