Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, bel of mail ons even zodat wij uw vraag kunnen beantwoorden.  
Rij- en rusttijden

Onze ervaren chauffeurs staan garant voor stiptheid en een veilig gevoel aan boord van hun touringcar. Ze zijn evenwel gebonden aan de strenge verordening EG 561/2006. Die verordening houdt in dat hun dagelijkse rijtijd beperkt is tot 9 uren. Na een ononderbroken rijtijd van 4,5 uur is er een verplichte pauze van 45 minuten (of 15 minuten + 30 minuten, in deze volgorde). Hun dagtaak van garage tot garage mag niet langer duren dan 13 opeenvolgende uren. Slechts 3x in de week wordt een uitzondering toegestaan tot 15 opeenvolgende uren. Na 6 opeenvolgende rijdagen is er een verplichte rustdag.

Veiligheidsgordels

Iedere touringcar van ons is uitgerust met veiligheidsgordels. Indien een zitplaats is voorzien van een veiligheidsgordel, dan moet deze gedragen worden door de passagier.

Kinderen op schoot

Kinderen tot en met 1 jaar mogen op schoot bij de ouder / verzorger. En een eigen zitplaats is dan dus niet verplicht.

Begeleiding schoolreizen

SKTB geeft het advies om bij schoolreisjes etc. tenminste één begeleider per zes leerlingen mee te nemen. Deze begeleiders kunnen het beste verspreid door de touringcar gaan zitten. Tenminste bij iedere nooduitgang zou een begeleider moeten zitten. De begeleiders kunnen toezicht houden op het dragen van de veiligheidsgordels. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook voor rust in de touringcar.

Gevonden voorwerpen

Natuurlijk kan het gebeuren dat u aan het einde van uw rit iets in de touringcar heeft laten liggen. Onze chauffeurs controleren direct na afloop van de rit of er nog iets achtergebleven is. Dit wordt vervolgens op kantoor afgegeven. Als u iets bent vergeten/verloren, laat het ons zo snel mogelijk weten via de email of door ons te bellen 0187 601077. Gelieve ook even aan te geven waar u heeft gezeten in de bus en wie de chauffeur van de rit was of het busnummer.

Roken in een touringcar

Dit is volgens de wet verboden. De touringcarbedrijven voeren dan ook een algemeen rookverbod. Dit wordt ondersteund door de ANVR-touroperators. Zij hebben afgesproken dat er niet gerookt mag worden in de touringcar. Roken kan buiten de touringcar tijdens de pauzes. De controleurs van de Voedsel en Waren Authoriteit kunnen proces verbaal opmaken tegen rokers in de touringcar.

Nuttigen van alcohol in de touringcar

Het nuttigen van alcohol is alleen toegestaan met instemming van de vervoerder of de touroperators.

Catering in de touringcar

Al onze touringcars zijn uitgevoerd met koffie / thee faciliteiten en koelkast. Bij de offerte aanvraag dient u aan te geven of u gebruik wilt maken van de catering faciliteiten. Daarnaast kunnen we u voorzien in koude dranken, een gevulde koek of een lekkere flakkeese bolus, een lunchpakket etc. Zodat de innerlijke mens ook niet vergeten wordt!

Prijs touringcar huren

De prijs van het huren van een touringcar is onder andere afhankelijk van de te rijden afstand, het aantal uren dat de touringcar nodig is en de grote van de touringcar. Het is daarom erg belangrijk om de offerte aanvraag bij deze punten zo goed mogelijk in te vullen. Doordat wij een erg gevarieerd wagenpark hebben kunnen wij u goed bedienen in de perfecte grote van de touringcar.

Touringcar huren zonder chauffeur

Het is bij ons niet mogelijk om een touringcar te huren zonder chauffeur.

Films afspelen in de touringcar

Al onze bussen zijn uitgevoerd met microfoon en DVD speler met monitoren. Sommige bussen zijn uitgerust met digitale televisie en mediaspeler.

Geldig paspoort / identitatiebewijs

In verband met de legitimatieplicht, dient u bij alle reizen te beschikken over een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Tot slot enkele besparing tips

Plan de reis in een rustige periode zoals de schoolvakanties of de winterperiode. Probeer zo vroeg mogelijk uw reis te reserveren. Plan uw schoolreis op een maandag, woensdag of een vrijdag, op deze dagen is het rustiger in de attractieparken. Reserveer niet alleen de touringcar, maar regel ook de entreekaartjes of de hele reis bij ons. Heeft u meerdere reizen per jaar? Neem contact met ons op en profiteer van fikse kortingen.

DeutschDeutschDeutsch