Al vanaf het begin van de oprichting van Stichting Roparun zijn wij actief met de sponsoring van dit doel. Ieder jaar rijden wij met diverse touringcars mee om dit goede initiatief te steunen.

Wat is Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer die start in Parijs en Hamburg en finished in Rotterdam. Hierbij leveren de deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

TMRunners_logo

Roparun_logo
Mijnders Roparun

 

DeutschDeutschDeutsch